Program 2022

Programblad för utskrift

Se eventuella

programändringar nedan!

Vi bedriver vår verksamhet i
samarbete med:

När du betalat medlemsavgiften,

som är 320 kr för 2021,

får du även 6 nummer per år av tidningen Hemträdgården.

Program 2022

Tisdag 1 februari, kl. 18.30
”Att odla landet - då och nu” Trädgårdsjournalist Gunnel Carlson berättar om en grön uppväxt på föräldrarnas plantskola i Blekinge. Det blir tips på hur man njuter i sin trädgård på vintern och hon kommer också att prata om ett av sina stora intressen i trädgården så här års, snödroppar. Det blir möjlighet att köpa böcker från Gunnel.
Samarbete med Knivstabibliotekets vänner och Knivsta bibliotek.
Plats: Tilassalen, Kommunhuset.
Kostnad: Medlemmar 75 kr, övriga 100 kr.

Onsdag 2 mars, kl. 19
Årsmöte OBS! Detta är kallelsen till årsmötet.
Kom ihåg motioner - lämnas in till styrelsen senast 5 veckor före årsmötet. Efter årsmötet berättar trädgårdshistorikern och hortonomen Inger Olausson om handelsträdgårdarnas historia ”Från småskaligt och närodlat till en global handel. Den kommersiella trädgårdsodlingens historia i Sverige”. Hon tar även upp det nya, stora bokverket om svensk trädgårdshistoria, i vilket hon medverkar.
Plats: Kvallsta, Kommunhuset.

Lördag 9 april, kl. 13-15
Sticklingsbyte med Mattias Mattisson med instagramkontot ”Sticklingtjuven” och känd från bland annat TV4 ger sina bästa tips om hur man sköter sticklingar. Ta med dig sticklingar, rotade eller orotade, och byt mot samma antal. Vi byter också fröer. Överblivna sticklingar kan skänkas till föreningens försäljning, överskottet går till vår verksamhet.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Onsdag 11 maj, kl. 18.30
Nya Funbo plantskola. Ett mycket uppskattat och inspirerande besök på Nya Funbo Plantskola. Ivan Olave visar runt och pratar om nyheter och växter som han tycker är speciellt odlingsvärda. Han svarar på frågor och ger tips inför odlingssäsongen. Medlemmar får 10 % rabatt på inköpen. Vi samlas vid entrén.

Lördag 21 maj, kl. 10-13  
Växtmarknad på Kvarngården. Sälj det du har för mycket av och fynda nya vackra och spännande växter. 10 % av intäkterna från det du säljer går till föreningen. Föreningslotteri, skänk gärna växter och trädgårdsprylar till lotteriet.
Knivsta Hembygdsgille anordnar kaffeservering.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Onsdag 15 juni, kl. 18
Trädgårdsvandring. Trädgårdsmästare Doris Herzberg visar och berättar om sin unika, parkliknande trädgård som hon själv har anlagt på åkermark. Kom och njut av fantastiska rabatter och intressanta buskar och träd.
Plats: Saltängen 509, Skålsta.

 Lördag 6 augusti, kl. 13-15
JAS - beskärning av träd och buskar. Bettina Broberg Brundin som är pomolog och certifierad fruktträdsbeskärare leder kursen. Vi klipper fruktträd i olika åldrar, bärbuskar, syrener och andra prydnadsbuskar.
Plats: Ängby Bygata 5
Kostnad: 250 kr
Anmälan: Till Marianne von Seth på telefon 0708 345744.

Onsdag 17 augusti, kl. 18
Studiebesök hos Krusenbergsodlarna, Anders Rydell och Alva Herdevall, bedriver småskalig ekologisk odling i Krusenberg. De experimenterar med många olika projekt för självhushållning och har även snittblommor och honung till försäljning.
Plats: Krusenberg, Storbacken 72. Se deras hemsida https://www.krusenbergsodlarna.se

Lördag 28 augusti, kl. 11-14
Vi deltar på Kvarngårdens dag som anordnas av Knivsta Hembygdsgille. Medlemmar är välkomna till en pratstund med styrelsen vid föreningsbordet där det finns lotteri och information. Om du vill delta aktivt genom försäljning av växter, grönsaker eller annat är du välkommen, det kostar inget att sälja.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Onsdag 26 oktober, kl. 18.30
Medlemskväll Vi träffas och pratar odling. Kom och berätta om vad som lyckats bra under odlingsåret 2022 eller vad som gick mindre bra. Ett tillfälle att prata om praktiskt trädgårdsarbete och träffa andra trädgårdsintresserade. Få och ge tips och råd om allt i trädgården. Kaffe och lotteri.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen

Välkomna till trevlig samvaro önskar styrelsen!

Irene Mattisson                072 5580068     Ewa Fogelfors                   0768 414939
Per Thunström                 0730 350767     Sylvia Carlsson                  070 3281950          
Majlis Eriksson                  0730 633411       Marianne von Seth          0708 345744

När du betalat medlemsavgiften, som är 345 kr för 2022, får du 6 innehållsrika nummer av tidningen Hemträdgården per år.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och råd när det gäller Covid-19, vilket innebär att aktiviteter kan ställas in. Kolla alltid aktuell information om programmet på vår hemsida www.knivstatradgard.se Där finns också tips om andra trädgårdsaktiviteter.