Program 2023

Programblad för utskrift

Se eventuella

programändringar nedan!

Program 2023

Vi bedriver vår verksamhet i
samarbete med:

När du betalat medlemsavgiften,

som är 360 kr för 2023,

får du även 6 nummer per år av tidningen Hemträdgården.

Onsdag 1 mars, kl. 19
Årsmöte OBS! Detta är kallelsen till årsmötet. Kom ihåg motioner - lämnas in till styrelsen senast 5 veckor före årsmötet. Efter årsmötet pratar vi om försådd av olika fröer. Alla är välkomna att berätta om sina erfarenheter och ge tips för bra resultat. Förfriskningar.
Plats: Kvallsta, Kommunhuset.

Lördag 25 mars, kl. 13-15
Favorit i repris - sticklingsbyte med Mattias Mattisson (”Sticklingtjuven”) känd från Nordiska Trädgårdars sticklingbyte. Ta med dig sticklingar och byt mot samma antal.
13 - 13.30 inlämning av sticklingar, du får en lott för varje stickling du lämnar in.
13.30 - 14 Mattias ger sina bästa tips för hur man får olika typer av sticklingar
att ta sig.
14 - 14.30 Utlottning av sticklingar, när ditt nummer ropas upp får du välja bland sticklingarna.
Efter utlottningen blir det sticklingmingel. Kaffe, kaka och sticklingar till försäljning.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Onsdag 19 april, 19.00
Välkommen till pionernas underbara värld. Henning Bohne som beskriver sig som ”kreativ multientreprenör” berättar om pionåret på Hammartorps trädgårdar www.hammartorp.com från vår till vinter. Du får tips om sorter, delning och frösådd, samplantering, snitt och skötsel.       

Plats: Kvallsta, Kommunhuset
Kostnad: Gratis för medlemmar, 125 kr för icke medlemmar

Onsdag 10 maj, kl. 18.30
Nya Funbo plantskola. Ett vanligen uppskattat och inspirerande besök på Nya Funbo Plantskola. Ivan Olave visar runt och pratar om nyheter och växter som han tycker är speciellt odlingsvärda. Han svarar på frågor och ger tips inför odlingssäsongen. Medlemmar får 10 % rabatt på inköpen. Vi samlas vid entrén.

Lördag 20 maj, kl. 10-13
Växtmarknad på Kvarngården. Sälj det du har för mycket av och fynda nya vackra och spännande växter. 10 % av intäkterna från det du säljer går till föreningen. Föreningslotteri, skänk gärna växter och trädgårdsprylar till lotteriet.
Knivsta Hembygdsgille anordnar kaffeservering.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Måndag 19 juni, kl. 15 (Preliminär tid, läs på vår hemsida för eventuell ändring)
Visning av Ulleråkers hospitalsträdgård i Uppsala. Trädgårdsarkitekt Sara Rydeman är projektledare för upprustningen av den gamla hospitalsträdgården till Uppsalas största park med fruktträdgård, pionallé, blomsterängar och sittbänkar. Sara berättar om tankarna bakom arbetet och planerna för fortsatt utveckling av området.
Samling: Ulleråkersvägen 32, Uppsala

 

Lördag 20 augusti, kl. 11-14 OBS Nytt datum
Vi deltar på Kvarngårdens dag som anordnas av Knivsta Hembygdsgille. Medlemmar är välkomna till en pratstund med styrelsen vid föreningsbordet där det finns lotteri och information. Om du vill delta aktivt genom försäljning av växter, grönsaker eller annat är du välkommen, det kostar inget att sälja.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Söndag 17 september
Getingbo perenner, Månkarbo. Som avslutning på pionåret åker vi till Getingbo perenner, som förr svarade för ett av landets största utbud av pioner. Idag finns ännu 40-talet pioner och en mängd perenner att frestas av. Det finns också ett magasin fullt av krukor och trädgårdsartiklar. Getingbo bjuder på kaffe men lunch äter vi på restaurang Syltkrukan i närbelägna Månkarbo.
Gärna samåkning, kontakta styrelsen, annars träffas vi på Syltkrukan kl.12

Onsdag 27 september 18.30
Trädgårdsrådgivare Lise-Lotte Björkman från Riksförbundet Svensk Trädgård föreläser om bär och bärodling. Lär känna några av våra vanligaste bär, de flesta välkända men även nykomlingar och mer ovanlig beskrivs. Vi får höra om hur de ska odlas och vilka sorter som rekommenderas.
Plats: Kvallsta. Kommunhuset
Kostnad: Gratis för medlemmar, 100 kr för icke medlemmar.

 

Söndag 15 oktober  - Biljetter på sarabackmo.se!
Reservera denna dag för en eftermiddag på CIK med Sara Bäckmo som odlar grönsaker, kryddor, bär och frukter året om och driver trädgårdsbloggen Skillnadens Trädgård. Vi är så glada att Sara kommer till Knivsta för en av sina trädgårdsträffar. Mer information kommer längre fram och kommer att finnas hos Sara på sarabackmo.se och på vår hemsida www.knivstatradgard.se

Onsdag 22 november, kl. 18.30
Glögg med trädgårdsprat. Vi träffas och pratar odling. Kom och berätta om vad som lyckats bra under odlingsåret 2023 eller vad som gick mindre bra. Ett tillfälle att prata om praktiskt trädgårdsarbete och träffa andra trädgårdsintresserade. Få och ge tips och råd om allt i trädgården, ta gärna med fröer.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen

Välkomna till trevlig samvaro önskar styrelsen!

Irene Mattisson               072 5580068    Ewa Fogelfors                0768 414939
Per Thunström                0730 350767    Sylvia Carlsson               070 3281950         

Ann Gidlund                     0737 852348    Marianne von Seth       0708 345744
Monica Olsen                   0730 391210


När du betalat medlemsavgiften, som är 360 kr för 2023, får du 6 innehållsrika nummer av tidningen Hemträdgården per år, samt gratis rådgivning från Riksförbundet Svensk Trädgård.

Kolla alltid aktuell information om programmet på vår hemsida www.knivstatradgard.se  Där finns också tips om andra trädgårdsaktiviteter.


Var vänlig meddela alltid ändrad epostadress till vår kassör Ewa Fogelfors ewa.c.fogelfors@gmail.com.