Knivstabygdens Trädgårdssällskap

Program 2020

Programblad för utskrift Se eventuella

programändringar nedan!

Vi bedriver vår verksamhet i
samarbete med:

När du betalat medlemsavgiften,

som är 320 kr för 2020,

får du även 6 nummer per år av tidningen Hemträdgården.

Program 2020

Lördag 1 februari, kl. 12
Besök i Edvard Andersons växthus, Bergianska Trädgården. Ta ut sommaren i förskott och njut av medelhavsväxter. Guidad visning av växthuset http://www.bergianska.se
Vi samlas vid entrén till Edvard Andersons växthus, 11.45.
Kostnad: Inträde 80 kr.

Onsdag 4 mars, kl. 19
Årsmöte
OBS! Detta är kallelsen till årsmötet. Kom ihåg motioner - lämnas in till styrelsen senast 5 veckor före årsmötet. Sedvanliga årsmötesförhandlingar äger rum.
Efter årsmötesförhandlingarna kåserar Marie Kvarnström, verksam vid Centrum för biologisk mångfald, om ”det vilda i trädgården”. Hur kan vi bjuda in vilda växter, nyttoinsekter och fjärilar till våra trädgårdar som, när vi bejakar naturens mångfald, kan få en ny oanad dimension.
Plats: Kvallsta, Kommunhuset.

Lördag 21 mars, kl. 12-14    OBS!     INSTÄLLT!
Sticklingsbyte med Mattias Mattisson med instagramkontot ”Sticklingtjuven” och känd från bland annat TV4 ger sina bästa tips om hur man sköter sticklingar. Ta med dig sticklingar, rotade eller orotade, och byt mot samma antal. Vi byter också fröer. Överblivna sticklingar kan skänkas till föreningens försäljning, överskottet går till vår verksamhet. Samarbete med Knivsta bibliotek.
Plats: Biblioteket, Kommunhuset.

Onsdag 22 april, kl. 19     OBS!     INSTÄLLD FÖRELÄSNING!
Undrar du varför din trädgård inte prunkar som du drömmer om? Då skall du lyssna till Tom Ericsson som föreläser om jord och gödning. Tom Ericsson är docent i ekologi och miljövård och har forskat vid SLU om växtnäring och hur ett gödselmedel ska se ut för att passa olika växter.
Plats: Kvallsta, Kommunhuset
Kostnad: Medlemmar gratis, övriga 50 kr.

Torsdag 14 maj, kl. 18.30
Besök på Funbo plantskola. Ivan Olave visar runt och pratar om nyheter och växter som han tycker är speciellt odlingsvärda. Medlemmar får 10 % rabatt på inköpen. Vi samlas vid entrén.

Lördag 23 maj, kl. 10 - 13    OBS!     INSTÄLLT I FÖRENINGENS REGI!

Växtmarknad på Kvarngården.
Däremot kommer några av trädgårdssällskapets medlemmar att sälja sina egna plantor i egen regi vid två tillfällen vid Kvarngården, lördagen den 23 maj och den 6 juni båda dagarna mellan klockan 11 och 15. Om någon ytterligare är intresserad av att sälja vid dessa tillfällen kontakta då vår kassör Ewa Fogelfors.
Knivsta Hembygdsgille anordnar kaffeservering.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Onsdag 17 juni, kl. 19    OBS!     INSTÄLLT!
Vandring och guidning i Stadsträdgården, Uppsala. Guidning av föreningens rosexperter Göran och Marianne Ahrne.
Plats: Samling vid rosariet, Stadsträdgården.


Onsdag 1 juli, kl. 15
Trädgårdsmästare Doris Herzberg visar och berättar om sin unika parkliknande trädgård som hon själv har anlagt på åkermark. Kom och njut av fantastiska rabatter och intressanta buskar och träd.
Plats: Skålsta, Saltängen 509

Onsdag 15 juli, kl. 15    OBS!     Extra programpunkt!

Besök hos Fritiof och Per på Alsike trädgård-kravmärkt! Där får vi möjlighet att ta del av odlarnas kunskaper och erfarenheter från grönsaksodling men även möjlighet till inköp av vad som är färdigt.
Plats: Trädgården är belägen alldeles vid Alsike prästgård.


Lördag 29 augusti, kl. 11-14
Vi deltar på Kvarngårdens dag som anordnas av Knivsta Hembygdsgille. Föreningsbord med lotteri och information. Om du vill delta aktivt genom försäljning av växter, grönsaker eller annat är du välkommen, det kostar inget att sälja. Nya medlemmar hälsas välkomna till pratstund med styrelsen.
Plats: Kvarngården, söder om Knivsta utmed Odensalavägen.

Lördag 24 oktober, kl. 14
Mats Asplund pratar om sin passion - pelargoner. Mats Asplund driver Pelargonfönstret i Örbyhus tillsammans med sin fru Margareta. I växthuset finns mer än 700 olika sorters pelargoner: röda, vita, rosa i alla nyanser, enkla, dubbla och doftande och många av dessa tar han med till försäljning.

Plats: Kvallsta, Kommunhuset

Kostnad: Medlemmar gratis, övriga 50 kr.

Onsdag 25 november, kl. 16 – cirka 19.30  
Om intresse finns ordnar Landqvists Handelsträdgård en kurs i kransbindning 16 - 18, kostnad 3 - 400 kronor. Anmälan till kursen till Marianne von Seth 0708 345744.
Efter kursen har vi tillgång till ett helt växthus fullt med olika julblommor att välja på. Vad mer kan man önska för att komponera sin egen julgrupp eller bara ta med sig hem? Instruktionen för julgruppen är gratis och man betalar för växter och material man använder. Medlemmar får 10 % rabatt. Man kan naturligtvis välja att vara med på endast en av aktiviteterna. Ta gärna med en kaffekorg om du deltar i båda aktiviteterna.

Vi tipsar om:

Sigtuna trädgårdsförening - program mm https://sigtunatradgardsforening.wordpress.com/
Nordiska Trädgårdar, Älvsjömässan, 26-29 mars 2020
www.nordiskatradgardar.se
Tusen trädgårdar 28 juni 2020.
www.tradgardsriket.se
Botans dag, i augusti för närmare information se http://www.botan.uu.se
Dränggråtens dag, i augusti-september, se annons i Knivstanytt.
Äpplets dag på Eda lägergård i september.


Välkomna till trevlig samvaro önskar styrelsen!

                  

Kontakta oss

admin@knivstatradgard.se


Snabblänkar

Copyright © Alla rättigheter förbehållna Knivstabygdens Trädgårdssällskap