Utöver programmet som fastställs årsvis, initierar sällskapet även andra aktiviteter som löper över en längre tid eller återkommer varje år.
Välkommen med förslag till aktiviteter!
Under 2025 har sällskapet startat intressegrupper om 5-7 medlemmar som utgår från gruppmedlemmarnas intressen och frågeställningar. Vi träffas hemma i odlingsgruppens trädgårdar där vi över en kopp kaffe pratar om aktuella odlingsfrågor, alltifrån trädgårdsdesign till blomsterrabatter och grönsaksodling. Gruppen träffas under perioden maj till september.
En inbjudan till alla medlemmar skickas ut varje vår, då man därefter har möjlighet att anmäla sitt intresse.
Om du har frågor om odlingsgrupperna, kontakta Marie Sundberg mie.sundberg@gmail.com.
Knivstabygdens trädgårdssällskap har i samarbete med Knivsta kommun arbetat med ett odlingsprojekt vid CIK (Centrum för idrott och kultur) under arbetsnamnet Bärbuskhörnan. Medlemmar i sällskapet har bidragit med ritningar och förslag om utformning av odlingshörnan. Odlingen består i huvudsak av frukt- och bärväxter. Sällskapet har fortsättningsvis ansvar för en av de odlingsbäddar som finns i hörnan. Medlemmar är välkomna med idéer om utformningen av odlingen.
Att skörda på vintern! Går det?
Ja… med handledning av Sara Bäckmo och hennes fantastiska youtube-filmer har en liten ”vinterodlargrupp” inom Knivsta trädgårdssällskap studerat och praktiserat vinterodling. Gruppen har letts av Harriet Karlsson som är medlem i sällskapet. Medlemmarna i gruppen har träffats ungefär varannan månad för att se och lyssna till Sara Bäckmo och därefter praktisera hennes råd och kunskaper.
Gruppen har även använt hennes bok ”Vinterodling” som underlag för experimenterande och diskussioner. Allt med skiftande resultat men jätteroligt och inspirerande. Harriet har även spritt sina och Saras kunskaper till en vinterodlargrupp på Lyckträffen. Ett mycket uppskattat inslag i deras verksamhet.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna Knivstabygdens Trädgårdssällskap